Spejlæg med sort/hvid trøffel
Ingredienser til 4 personer
- 8 æg
- 6 spsk ekstra jomfru olivenolie
- Salt
- Peber
- 100 gram Sort eller hvid frisk trøffel - (eller trøffel i skiver/ trøffel creme på glas)
- Valgfrit: et drys purløg
Køb produkterne for at lave denne opskrift
Tilberedelse
- Rengør trøfflen med en børste (brug ikke vand)
- Smør en stor pande grundigt med olivenolie og anbring den på varmen
- Slå æggene ud på panden et af gangen ad gangen og pas på at de ikke at overlappe hinanden
- Dæk med låg (bedst med glaslåg, som giver mulighed for at kontrollere tilberedningen) og steg på lavt blus i 2,5 / 3 minutter, hvis man ønsker æggeblommen blød, eller et minut mere, hvis men foretrækker en mere fast æggeblomme
- Fjern panden fra varmen. Først nu krydres æggene med salt, frisk malet peber og 100 gram frisk trøffel rives ud over æggene
- Hvis du kan lide smagen, kan du også pynte trøffel æggene med et par små stykker purløg
- Server Trøffel Æggene omgående, ledsaget af en skive ristet brød