Spejlæg med sort/hvid trøffel

Ingredienser til 4 personer

  • 8 æg
  • 6 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • 100 gram Sort eller hvid frisk trøffel - (eller trøffel i skiver/ trøffel creme på glas)
  • Valgfrit: et drys purløg

Køb produkterne for at lave denne opskrift

  • ekstra jomfru oliven olie 0,5L

    144kr.
  • Sommer- efterårstrøfler dybfrosne 100 g.

    400kr.

Tilberedelse

  1. Rengør trøfflen med en børste (brug ikke vand)
  2. Smør en stor pande grundigt med olivenolie og anbring den på varmen
  3. Slå æggene ud på panden et af gangen ad gangen og pas på at de ikke at overlappe hinanden
  4. Dæk med låg (bedst med glaslåg, som giver mulighed for at kontrollere tilberedningen) og steg på lavt blus i 2,5 / 3 minutter, hvis man ønsker æggeblommen blød, eller et minut mere, hvis men foretrækker en mere fast æggeblomme
  5. Fjern panden fra varmen. Først nu krydres æggene med salt, frisk malet peber og 100 gram frisk trøffel rives ud over æggene
  6. Hvis du kan lide smagen, kan du også pynte trøffel æggene med et par små stykker purløg
  7. Server Trøffel Æggene omgående, ledsaget af en skive ristet brød