Hvid/sort trøffelrisotto

Ingredienser til 4 personer

350 gram Carnaroli ris

1 liter vegetabilsk bouillon

1 skalotteløg

1 teskefuld smør

1 spiseskefuld oliven olie

Et drys parmesanost

1 glas hvidvin

150 gram frisk sort eller hvid trøffel – (eller trøffel i skiver/ trøffel creme på glas)

Køb produkterne for at lave denne opskrift

  • ekstra jomfru oliven olie 0,5L

    144kr.
  • Sommer- efterårstrøfler dybfrosne 100 g.

    400kr.

Tilberedelse

  1. Læg risen i en kasserolle gryde, og rist den med en en smule oliven olie og fint hakket skalotteløg, til den er gylden
  2. Herefter tilsættes først vinen som afdamper en smule og så holdes risen våd ved at løbende at tilsætte vegetabilsk bouillion, indtil risen er kogt tilstrækkeligt (det tager ialt ca. 12 minutter)
  3. Omkring det tiende minut i tilberedningen af risottoen så rives 150 gram Trøffel over risottoen og der tilsættes 1 teskefuld smør, parmesan og olivenolie, dæk gryden med låg og tag den af varmen
  4. Efter 3 minutter varmes risottoen ved høj varme i få sekunder
  5. Serveres pyntet med et strejf olivenolie og Trøffel skiver