Hasselnødde småkager – Biscotti

Ingredienser til 6 personer

250 gram sigtemel

1 æg

300 gram friske hasselnødder med skal

1 teske bagepulver

125 gram smør

250 gram rørsukker

Flormelis (til at pynte)

Køb produkterne for at lave denne opskrift

  • ekstra jomfru oliven olie 0,5L

    144kr.
  • Sommer- efterårstrøfler dybfrosne 100 g.

    400kr.

Tilberedelse

  1. Start med at blødgøre smørret ved stuetemperatur med rørsukkeret med elektrisk piskeris eller blender så det får en blød cremet konsistents
  2. Tilsæt æggeme under konstant omrøring ved elektrisk piskeris eller blender)
  3. Når det er helt blandet, tilsættes bagepulver og mel
  4. Hak hasselnødderne groft (de kan hakkes på forhånd med en kniv på et skærebrædt eller i blender et par sekunder)
  5. Tilsæt de hakkede hasselnødder i dejenm sidst under kraftig omrøring
  6. Herefter formes med hænderne nogle kugler omtrent på størrelse med en valnød af dejen og de presse en smule for at forme småkagerne
  7. Læg småkagerne på bagepapir eller på en slip-let bageplade. Under bagningen vil de ``flade sig ud”. Derfor skal de være placeret på bagepladen med rimelig indbyrdes afstand
  8. Småkagerne bages ved 180 ° C forvarmet ovn i 12 minutter. Tag småkagerne ud af ovnen, og lad dem køle af
  9. Drys med melis og server