Oksemørbrad i skiver med Trøffel-Porcini

Ingredienser til 4 personer

600 gram oksefilet (mørbrad)

300 gram Porcini Creme

120 gram sort trøffel

Lidt extra jomfru oliven olie

Salt

Lidt rosmarin

Et fed hvidløg

Lidt ansjospasta

Køb produkterne for at lave denne opskrift

  • ekstra jomfru oliven olie 0,5L

    144kr.
  • Sommer- efterårstrøfler dybfrosne 100 g.

    400kr.

Tilberedelse

Trøffel-Porcini sauce

  1. Rengør trøffel med børste (brug ikke vand)
  2. Varm olie, hvidløg, selleri og ansjospasta i en lille gryde. Når hvidløgene er brunet, fjernes den. Hæld herefter saucen gennem en si
  3. Varm i mellemtiden Porcini Cremen i en gryde med olie i ca. 3/5 minutter
  4. Tilsæt Porcini Cremen i saucen, lad den afkøle og riv den sorte trøffel over den (eller brug trøffel skiver på glas)
  5. Krydre med salt og peber

Oksemørbrad i skiver

  1. Oksemørbrad brunes i en gryde ved meget høj varme med olie og rosmarin
  2. I mellemtiden opvarmes ovnen til 160 ° og den brunede oksemørbrad steges så i oven i ca. 10 minutter (hvis man ønsker den rød)
  3. Når oksemørbraden er stegt pakkes den ind i aluminiumsfolie og skal så hvile ved en temperatur på 60 ° i mindst 10 minutter
  4. Dekorer med trøffelskiverne fra frisk trøffel (eller trøfler i skiver på glas)
  5. Oksemøbranden skæres i skiver og serveres med Trøffel-Porcini saucen