Beef Wellington

Beef Welligton

Beef Wellington

1200 gr. oksemørbrad

2 pakker butterdej

800 gr. svampe

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

2 dl. rødvin

10 skiver parma skinke

Dijon sennep

Trøfler – sort eller hvid (gerne frisk trøffel i sæsonen)

Frisk radichio til pynt sammen med trøffel.

Køb produkterne for at lave denne opskrift

  • ekstra jomfru oliven olie 0,5L

    144kr.
  • Sommer- efterårstrøfler dybfrosne 100 g.

    400kr.
  • Sort trøffel olie 0,10L

    89kr.
  • Læg i Kurv This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

    Trøffel skiver 90g/500g

    334kr.1.517kr.

Tilberedelse

  1. Afpuds oksemørbrad og del i to lige store stykker.
  2. Steg alle siderne 2 min. ved max varme.
  3. Pensl med dijonsennep mens de er varme og sæt på køl.
  4. Lav duxelles ved at rive svampene på riv jern. Sauter løg og hvidløg i en stor gryde.
  5. Skru op til max varme, kom svampene ved, og steg indtil alt væske er væk.
  6. Kom rødvin ved, og varm igen indtil alt væske er væk. Tag af varmen og køl.
  7. Lav beef Wellington på klassisk vis med kødet, duxelles, parmaskinke og butterdej.
  8. Bages ved 240 gr varmluft til kernetemperatur på 39 grader (cirka 25 minutter). Tag ud af ovn og lad hvile til kernetemperaturen er 50 grader (cirka 15 minutter).
  9. Pynt med frisk radichio og frisk høvlede trøfler.
  10. Serveres med sauce madeira, saltbagte glaserede rødbeder og syltede sennepsfrø.